lauantai 5. toukokuuta 2018

Huhtikuun luetut ja TBR


Huhtikuu oli nätisti sanottuna melko niukka lukukuukausi. Sain luettua kokonaisen yhden romaanin, ellei lasketa Beatrix Potterin The Tale of Tom Kitten -kuvakirjaa, jonka luin eräälle kurssille. TBR-valintojanikaan en toisin sanoen saanut luettua lähellekään loppuun, mutta ainakin tämä ainoa yksilö oli siinä joukossa.


Kaavailin viime kuun postauksessani saavani Sarah J. Maasin A Court of Mist and Furyn luettua nopeasti huhtikuun alussa, mutta todellisuudessa lopetin sen lukemisen vasta kuun 25. päivä. Syypäänä tosin on tässä kuussa vaivannut reading slump eikä niinkään kirjan laatu. Pidin nimittäin ACOMAFista enemmän kuin edeltäjästään. ACOTAR-sarja kertoo keijuista ja ihmisnaisesta, joka päätyy osaksi heidän maailmaansa. Olen kirjoittanut siitä oman arvionsa täällä. 4/5


Se, kun olet lukenut niin vähän että joudut ottamaan kaikista epätoivoisimmatkin lukukokemukset huomioon... Luin tosiaan Beatrix Potterin The Tale of Tom Kitten -kuvakirjan koulun takia. En ole aiemmin muistaakseni lukenut mitään Potterilta, enkä etenkään englanniksi. Itse asiassa kirja oli ihan hyvä lukukokemus, missä Potterin kaunis kuvitus varmasti teki osansa. Kirja kertoo kissanpennuista, etenkin rasavillistä Tomista, jotka eivät millään muista pitää vaatteitaan siisteinä. 3/5

Lisäksi luin lisää Fruits Basketia. Huhtikuussa sain luettua osat 8-11. Sarjan piirrostyyli on kehittynyt edelleen ja näyttää paikoin jopa tosi kivalta. Juonikin on mennyt jo astetta draamaisemmaksi, ja minua hieman hirvittää vaikka olenkin sarjan jo kerran lukenut loppuun!

TBR


Toteutan toukokuun tbr:n tosiaan vähän erilaisella tavalla. Aiemmin huhtikuussa pyysin tyttöystävääni valitsemaan kirjahyllystäni ihan mitkä tahansa teokset minulle luettavaksi. Oma postaus tästä löytyy täältä, mutta tässä recappina lista:

  • Haruichi Furudate: Haikyu!! 1
  • Siiri Enoranta: Surunhauras, lasinterävä
  • Erika Johansen: The Fate of the Tearling
  • Marissa Meyer: Cinder
  • Nio Nakatani: Bloom Into You 2
  • Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia
Saa nähdä, onnistunko oikeasti lukemaan nämä kaikki kirjat tässä kuussa, mutta ajattelin tarvittaessa laajentaa tätä urakkaa myös kesäkuuhun. Olen aloittanut jo Bloom Into Youn, joten sen ainakin saan luettua loppuun. Vaikka toukokuu on oikeastaan jo alkanut, en ole vieläkään saanut aloitettua yhtäkään varsinaista romaania tästä listasta. Sen sijaan luen kirjastosta lainaamaani Kristin Cashoren Jane, Unlimited -kirjaa, joka tosin on jo hyvällä mallilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti