lauantai 27. heinäkuuta 2019

Booktube-suosituksia osa 2: Uudemmat suosikit

Tässä osassa esittelen suosikkejan hieman vähemmän tunnetuista kirjatubettajista. Viime osasta vierähti hetki, sillä tässä on ollut matkustamista ja sairastamista takana. Tässä kuitenkin toivottavasti uusia suosituksia kirjatuben saralla! Ensimmäinen osa löytyy täältä.

Chandler Ainsley pitää etenkin romanttisesta kirjallisuudesta. Löysin Chandlerin alle linkatun videon, jolla hän lukee viisi erilaista f/f-romanssia. Video syntyi ajatuksesta siitä, että kirjainternetissä valkoiset cis-homot ovat aivan älyttömän yliedustettuja lgbt-tarinoissa. Harva hihkuu lukeneensa todella hyviä lesboromansseja, mutta tätä Chandler lähti projektillaan haastamaan. Muuten en ole ehtinyt älyttömän paljon hänen videoitaan katsomaan, mutta etenkin romantiikkaa lukevat saattavat hyötyä Chandlerin suosituksista.
Bookables-kanavan Heather lukee Chandlerin tapaan paljon romantiikkaa, niin aikuisille suunnattua kuin young adultiakin. Heather edustaa kirjatuben vanhempaa puolta, ja hän tuntuukin lukevan suhteellisen paljon aikuisille suunnattuja kirjoja. Heather julkaisee vlogeja, arvosteluja, tbr-listoja, hauleja ja kaikkea muuta aika kaavamaista sisältöä, mutta kevyestä, romanttisesta kirjallisuudesta pitävien kannattaa tutustua. Alla olevassa videossa Heather käy läpi kesältä odottamiaan kirjoja.


Francina Simone ei ole julkaissut videoita muutamaan kuukauteen, mutta halusin mainita hänet kuitenkin. Francina tekee paljon suorasukaisia keskusteluvideoita erilaisista aiheista. Esimerkiksi alla olevan videon pointtina on, että  representaation kautta tärkeä kirjakin voi olla laadullisesti huono, eikä sitä tule käsitellä silkkihanskoin. Muita Francinan käsittelemiä aiheita ovat olleet muun muassa kirjatuben konsumerismi ja väärin ymmärretty ja markkinoitu new adult -kirjallisuus. Todella mielenkiintoisia videoita kaikki!


Books & Waffles -kanavan Nicole on ehkä kaikista hämmentävin tällä listalla, sillä tämä Venäjällä asuva englanniksi kirjatubettava ihminen käsittelee ennen kaikkea lgbt-kirjoja videoillaan. Tein poikkeuksen ja linkkasin kirjavideon sijaan Nicolen yli tunnin mittaisen videon, jolla käydään läpi yli 80 lesboelokuvaa. Tämän taidonnäytteen lisäksi Nicole tekee kirja-arvosteluja, erilaisia tägejä ja välillä erikoisempiakin videoita. Nicole priorisoi myös f/f-tarinoita, mikä on mielestäni erittäin arvostettu teko juurikin cis-homojen jyrätessä alleen kaiken muun. Sisältörikkaita videoita!


ashleyoutpaged-kanava on taas vähän enemmän estetiikka ennen lukemista -tason kanava, mutta pitää pitää valikoima tasapainoisena! Ashleyn videoilla näkyy (lähinnä ya-)kirjojen lisäksi myös mangaa ja k-poppia. Ashley tekee vlogeja, unboxingeja, hauleja ja muuta, mutta ei juurikaan varsinaisia arvosteluvideoita. Lisää lukuintoa fanityttöilyn kautta kaipaaville?


Merphy Napier tekee tiukkoja kirja-arvosteluvideoita. Merphy lukee paljon fantasiaa, ja on siitä (ja muitakin genreistä) hyvin kriittinen. Viime aikoina Merphyn videot ovat olleet mielenkiintoisia myös siksi, että hän nykyään työskentelee äänikirjojen lukijana. Merphy julkaisee joka kuussa erilliset wrap-upit kaikille muille lukemilleen kirjoille ja klassikoille, joten klassikoista kiinnostuneet saattavat haluta tutustua. Merphy ei juuri säästele suosittujakaan kirjoja, joten hänen wrap-uppejaan on mielenkiintoista seurata. Alas linkkasin Merphyn videon tämän vuoden alkupuoliskon huonoimmista kirjoista.


Monica Kim lukee oikeastaan aika monenlaisia kirjoja; young adult fantasiaa ja contemporarya, vähän aikuisten kirjoja ja sarjakuvia. Monican kanava on todella rauhoittava! Videot ovat pastellisävyisiä ja Monicalla on rauhallinen ääni. Vaikka monesti näillä suositummilla mutta ei-niin-suosituilla kanavilla kirja-arviot ovat vähän niukkoja, mielestäni Monicalla on mielenkiintoisia asioita sanottavana lukemistaan kirjoista.


Paperbackdreams-kanavan Kat tekee wrap-uppeja, tägejä, kaikenlaisia aikajakson x parhaat/huonoimmat -videoita ja välillä vähän muutakin. Ikonisinta sisältöä Katilta on varmaankin alas linkkaamani Fifty shades of grey -rant review. Kat lukee nykyään paljon kauhua, mikä ei ole genreni ollenkaan, mutta etenkin kauhusuosituksia etsivät saattavat hyötyä tästä. Katin huumori on itseään vähättelevää ja vähäeleistä. Kauhun lisäksi Kat lukee muutenkin välillä teoksia joita suurimmat kirjatubettajat eivät.Lopuksi suosikkini, BooksandLala-kanavan Kayla! Kayla tekee varmaankin innovatiivisinta sisältöä mitä olen kirjatubessa ikinä nähnyt. Alle linkkasin vlogin, sillä henkilökohtaisesti kamalan arkisia vlogeja en katso säännöllisesti kuin Kaylan tekemänä. Hänen elämänsä on niin ihanan hyvin järjestyksessä, en ikinä itse pystyisi samaan! Kayla lukee ya-contemporarya, etenkin f/f/-romansseja, ja paljon trillereitä. Trillereistä en niin välitä, mutta joskus saan hyviä suosituksia kaikista muista genreistä Kaylan videoita katsomalla. Suuri suositus!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti