lauantai 14. heinäkuuta 2018

Emily Skrutskie: The Abyss Surrounds Us


Pitkästä aikaa kirja-arvostelu tässä blogissa. Emily Skrutskien The Abyss Surrounds Us on viimeinen toukokuussa lukemani kirja, josta kirjoitan oman postauksensa. Aloitin sen joskus aiemmin keväällä tarvittuani jotain ohutta kirjaa mukaan kouluun otettavaksi, mutta silloin en juuri lämmennyt tarinalle. Nyt uudella yrityksellä, kunhan pääsin alkukappaleista pidemmälle, pisinkin kirjasta erittäin paljon!

Kirjan maailmassa merellä kulkevat sekä merirosvot että ihmisen kasvattamat merihirviöt. Cassandran perhe on aina kasvattanut näitä hirviöitä, Reckonereita, ja viimein on hänen vuoronsa huolehtia Reckoneristaan yksin työkeikalla. Jokin menee kuitenkin pieleen ja Cassandra päätyy merirosvo Santa Elenan alukselle kasvattamaan laitonta Reckonerin pentua.

En tiennyt, että voisin innostua merihirviöistä kertovasta kirjasta. Lyhyydestään huolimatta olennot tuntuvat kiinteältä osalta tätä maailmaa, josta olisin mieluusti kuullut vielä lisääkin. The Abyss Surrounds Us tuntuukin pitkästä aikaa aidosti omaperäiseltä young adultilta, ja tämä tulee niin paljon ya-kirjoja lukeneelta henkilöltä!

Kaikin mielenkiintoisin aspekti kirjasta on kuitenkin sen romanttinen puoli. Kahden päätytön hankala mutta toisaalta mutkaton romanssi on ainakin minulle juuri se syy, miksi kirja kuuluu kategoriaan "kirjat, joita en tiennyt tarvitsevani". Kaikenlainen spekulatiivinen fiktio kärsii järkyttävästä heteronormatiivisuudesta (köh köh, fantasiagenre ja Sarah J. Maas...), joten The Abyss Surrounds Usin kaltaisen kirjan olemassaolo on niin tärkeää.

Itse romanssi on varmasti mukavaa luettavaa kaikille romanttiseen suuntautumiseen katsomatta, sillä mistään instalovesta ei ole tietoakaan. Romanttinen suhde on hyvinkin slow-burn, mikä tuntuu etenkin young adult -kirjallisuudessa harvinaiselta herkulta. Toisekseen romanssi totta kai juonellisesti toissijainen asia, ja se on hyvässä balanssissa toiminnan kanssa.

Tässä kohdassa minun on pakko mainita alkukankeudestani kirjan kanssa. Aloitin sen vaikka kuinka kauan sitten, mutta mystisistä syistä se jäi kesken melkein kuukaudeksi. Sen jälkeen kuitenkin nostin kirjan taas luettavaksi, ja ahminkin sen hetkessä. Järkeilisin tämän niin, että lyhyeksi kirjaksi minulla kesti harvinaisen kauan päästä kirjaan oikeasti sisälle. Nyt kuitenkin haaveilin siitä, että saisin aikaiseksi ostettua kirjan toisen ja samalla viimeisen osan, sillä minun on pakko tietää. miten tarina loppuu!


Julkaisuvuosi 2016
Flux
273 sivua
Oma
Englanniksi

4.5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti