perjantai 23. maaliskuuta 2018

Keskeneräiset sarjat -tag

Tänään ohjelmassa on tämän blogin virallisesti ensimmäinen tag, tai haaste. Olen nähnyt tämänkaltaista tagia etenkin BookTubessa liikkuessani. Usein se on koottu niin, että ensiksi käydään läpi luetut sarjat, sitten sarjat joita ei haluta lukea loppuun, ja lopulta sarjat jotka halutaan lukea. Koska olen lukenut melko vähän sarjoja alusta loppuun, en näe niissä mitään erityisen kiinnostavaa esiteltävää. Tänään ajattelin sen sijaan miettiä keskeneräisiä sarjoja, jotka haluaisin lukea. En laske mukaan sarjoja joissa olen jo kiinni julkaisutahdissa.

Koska tämä postaus on pieni julkinen sheimaus jo nykyisellään, aion edetä vähiten nolosta noloimpaan. Olen melko huono lukemaan sarjoja loppuun asti, koska innostun aina jostain uudesta sarjasta, vaikka toinen olisi pahasti kesken. Jotkut näistä sarjoista ovat olleet kesken jo useamman vuoden. Kuvituksena on kustakin sarjasta seuraava osa, joka minun pitäisi lukea.



Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses -trilogia (luettu 1/3)

Sain tässä kuussa sarjan sentään aloitettua. Haaveena olisi ehtiä lukea toinenkin osa, mutta saa nähdä, toteutuuko se. Olen lukenut viimeaikoina niin paljon fantasiaa, että välillä huvittaisi lukea jotain muutakin. Sarjaan vieläpä ilmestyy jatkoa tämän vuoden aikana, mutta lasken sen nyt omaksi trilogiakseen kun en paremminkaan tiedä. Kirjoitin sarjan ensimmäisestä osasta täällä.

V.E. Schwab: Shades of Magic -trilogia (luettu 1/3)

Luin sarjan ensimmäisen osan tämän vuoden alussa ja se oli aivan loistava! Käytännön syistä en ole voinut jatkaa sarjaa sen pidemmälle, sillä en ole voinut ostaa jatkoa rahatilanteeni vuoksi. Olisipa kirjastoissa enemmän englanninkielisiä kirjoja..

Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands -trilogia (luettu 1/3)

Taisinkin ehtiä mainita tämän kirjan ensimmäisessä kuukausipostauksessani. Ensimmäinen osa yllätti positiivisesti, mutta rahatilanne ei ole toistaiseksi antanut myötä. Tulen kyllä joskus vielä jatkamaan sarjan parissa.


Amie Kaufman ja Jay Kristoff: The Illuminae Files -trilogia (luettu 2/3)

Sarjan kolmas osa ilmestyi vasta tämän kuun loppupuolella, joten olen vielä suhteellisen hyvin kartalla. Aion ostaa sen seuraavaksi, kunhan rahatilanne antaa periksi. Mikäli sarja ei ole tuttu, suosittelen siihen tutustumista jo erikoisen formaattinsa vuoksi. Kirja on kerrottu chat-viesteillä, kirjeillä ja erilaisilla lippulappusilla, mikä tekee kokemuksesta varsin uniikin.

Erika Johansen: The Queen of the Tearling -trilogia (luettu 2/3)

Trilogian ensimmäinen osa oli hyvä, mutta toinen yllätti liikkumalla täysin erilaiseen suuntaan kun olisin luullut. Olen kuullut trilogian lopetuksesta hieman ristiriitaisia mielipiteitä, mutta aion ehdottomasti lukea sarjan loppuun. Kaiken huipuksi satun vielä omistamaan sarjan viimeisen osan, The Fate of the Tearlingin.

Sarah J. Maas: Throne of Glass -sarja (luettu 2/6+)

Nyt alamme liikkua niille noloimmille vesille. Omistan sarjan kolmannen osan, mutta en ole vain saanut aikaiseksi lukea sitä. Monet sanovat sarjan ensimmäisten osien olevan ainoita lukukelpoisia, mutta toisaalta toiset sanovat sarjan viimeisimmän osan olevan paras. Maasin tyylillä on omat ongelmansa, mutta en ainakaan vielä ole havainnut mitään niin pahaa, että en tahtoisi jatkaa sarjaa yksinomaan sen takia. Shame on me.


Ryohgo Narita: Durarara!! light novel -sarja(luettu 1/13)
Durarara!! on hieman erilainen kuin muut kirjat tällä listalla. Se on oikeastaana ainoa light novel, jota olen lukenut edes yhden osan verran. Koska pidän Durararan animesovituksesta, haluaisin lukea tämän alkuperäisteoksenkin.

Tahereh Mafi: Shatter Me -sarja (luettu 1/4+)

Luin sarjan ensimmäisen osan Shatter Me yli kaksi vuotta sitten, sillä asuin silloin vielä vanhempieni luona. Muistan pitäneeni ensimmäisestä osasta ja hankin jopa toisenkin, mutta en ole saanut vain aikaiseksi.. Vähän alkaa jo nolottaa.

Cassandra Clare: The Mortal Instruments -sarja (luettu 3/6)

Ah, Shadowhunters-kirjat.. Haluaisin niin kovasti lukea Claren uusimman The Dark Artifices -sarjan, mutta nykyisellään se ei tule tapahtumaan. Ensiksi pitää nimittäin lukea alkuperäinen kuuden kirjan sarja. Olen kuullut tästä loppupuoliskosta paljon pahaa, joten saa nähdä, milloin se tulee tapahtumaan. Toisaalta myös ilmeisesti The Infernal Devices tulisi lukea rinnakkaisesti näiden viimeisen kolmen kirjan kanssa. Hankalaa.


Scott Westerfeld: Uglies -sarja (luettu 1/4)

Uglies oli ensimmäisiä young adult -sarjoja, joihin ikinä törmäsin. Siitä syystä olisi varmaankin jo aika lukea se loppuun. Omistan koko sarjan, joten mitään esteitä ei ole. Miten muutaman kirjan lukeminen voikaan olla niin vaikeaa..

Sally Green: Half Bad -trilogia (luettu 2/3)

Listalla viimeisenä komeilee parin vuoden takainen megahitti Half Bad. Luin kaksi ensimmäistä osaa aivan täpinöissäni, aloitin kolmannen ja jätin sen jostain syystä kesken. Haluaisin lukea sen ihan vain perfektionismini takia, mutta en ole kuullut tästä viimeisestä osasta mitään kovin hyvää. Tämä on myös ehkä kaikista epävarmin kirja tällä listalla.

Kiitos jos selvisit loppuun asti. Ensi viikolla lienee luvassa jälleen juttua maaliskuussa lukemistani kirjoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti