lauantai 26. toukokuuta 2018

Kesäkuun TBR: Goodreads Ultimate Summer Reading Challenge

Toukokuussa tbr-kirjoistani oli vastuussa tyttöystäväni. Vaikka en todennäköisesti saakaan kaikka listan kirjoja luettua, sanoisin kokeilua onnistuneeksi. Päätinpä sitten ottaa testin alle ensimmäisen kunnollisen lukuhaasteeni. Goodreadsissa julkaistiin äskettäin kesäkuusta elokuuhun kestävän lukuhaasteen tehtävälista, ja tehtävät näyttivät mielenkiintoisilta. Kesällä minulla pitäisi olla huomattavan paljon enemmän lukuaikaa, joten toivottavasti saisin luettua hieman enemmän kuin sen perinteisen "neljä kirjaa kuussa" -mallin verran.

Tartuin nimenomaan tuohon eksperttitason haasteeseen sen takia, koska siinä on enemmän vaihtuvuutta. Varmasti kyllästyisin jos joutuisin tuijottelemaan samaa listaa kolmen kuukauden ajan. Koska siinä kuitenkin on aika paljon kirjoja, vaikka otinkin kirjoja jotka käyvät useampaan kohtaan, en usko saavani kaikkea luettua. Aion kuitenkin yrittää, sillä luen keskenään hyvin samanlaisia kirjoja, ja olisi kiva vähän laajentaa lukemistoa edes näin.

Kesäkuun tehtävät:

Take Pride – Read a book written by an LGBTQIA author or that features an LGBTQIA character
Into the Great Wide Open – Read a book that takes place out in the great wide open
It’s the End of the World – Read a book about the end of the world as we know it
School’s Out for Summer - Reread a book you were forced to read in school
Sick Day – Read a book you were supposed to read in school but didn’t
Hook ‘Em – Read a book that features fishing or fishermen
Sports-a-holic – Read a book that features a popular summer sport
Dear Penpal – Read a book that features letters or journal entries
Father Knows Best – Read a book that features a father
Campfire Story – Read a book that scares the bejesus out of you
Ocean Blue – Read a book that takes place out on the water

Take Pride: Valitsin tehtävään Mackenzi Leen A Gentleman's Guide to Vice and Virtuen, sillä minulla on se lainassa kirjastosta. Haasteen aloittaminen sillä on siis helpoin idea. Nyt minun pitää vaan malttaa olla lukematta sitä ennen haasteen alkua!

Into the Great Wide Open: En oikein keksinyt tähän mitään muuta kuin "western"-kirjoja, joten sellaisella mennään. Ekana mieleen tuli elokuvasovituksenkin saanut Michael Punken The Revenant. Elokuvaa en ole tosin nähnyt. Nimenomaan tämä kirja on ehkä pelottavin listalta, sillä en ole juurikaan kiinnostunut siitä. Se on kuitenkin melko lyhyt, joten olen valmis yrittämään.

It's the End of the World: Margaret Atwoodin The Handmaid's Tale. Olen halunnut lukea kirjan jo pitkään, ja nythän siitä on olemassa HBO:n sarjakin. Klassikkokirja, jonka haluaisin oikeasti lukea. Dystopioita olisi toki löytynyt muitakin, mutta tämä sopii muihinkin kategorioihin.

School's Out for Summer: En ala lukemaan uudelleen mitään, joten luen tässä kohtaa satunnaisen klassikon. En myöskään muista mitään muita koulun takia lukemiani kirjoja kuin Ruohometsän kansan ja Draculan, joita en todellakaan lue uudestaan. Tähän sopii siis The Handmaid's Tale ylemmästä kohdasta.

Sick Day: Olen aina lukenut kaikki koulussa määrätyt kirjat ihan mielelläni, joten valitsin toisen klassikon. Olen halunnut lukea J.D. Salingerin The Catcher in the Ryen lähinnä ymmärtääkseni sen saamaa vihaa, joten valitsin sen.

Hook 'Em: Oletan että The Revenantissa kalastetaan. Jos oletukseni osuu väärään, joutunen etsimään uuden kirjan keskellä kuuta.

Sports-a-holic: Urheilukirjojen löytäminen on yllättävän vaikeaa! Ainoa kirjastosta löytyvä teos, jonka nopeasti löysin, on Chris Cleaven Voittamaton. Kirjassa pyöräillään, sehän on kesälaji...? Valitettavasti kirja ei sinällään kiinnosta minua.

Dear Penpal: Amie Kaufmanin ja Jay Kristoffin Obsidio sopii tähän, sillä koko Illuminae-sarja on kerrottu erilaisin dokumentein, myös kirjein ja päiväkirjoin. Tämä kolmas osa ilmestyi äskettäin ja haluaisin vain lukea sen jo.

Father Knows Best: Alison Bechdelin sarjakuva Fun Home: A Family Tragicomic. Olin sattumalta varannut sen kirjastosta ja tätä listaa varten googletessani havaitsin, että siinä isä on ilmeisesti jollakin tavalla keskiössä.

Campfire Story: Yritin ensin etsiä mahdollisimman lyhyen kauhukirjan, mutta lopulta päädyin Anne Ricen Veren vangit -teokseen. Olen halunnut jostain syystä tutustua tähän pre-Twilight -vampyyrihuttuun, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi.

Ocean Blue: A Gentleman's Guide to Vice and Virtue lasketaan, koska siinä kaiketi ollaan laivalla.

Missä tahansa kuussa luettavat tehtävät:

Won’t Be Long – Read a collection of short stories or essays
Poet at Heart – Read a book of poetry
You Have a Lovely Accent – Read a book that was translated from another language
Read the World -Read a book that takes place in a country, or focuses on a culture, other than your own
Diversify Yourself – Read a book by an author of color
My What Big Teeth You Have – Read a book that puts a spin on a well-known fairy tale
High Noon – Read a classic or contemporary Western
The Future is Bright – Read a book that takes place in the future
The Book is Always Better – Read a book that is becoming a movie this year
TBRing It – Read a book from the bottom of your TBR pile
Unshelve it – Read a book that’s been sitting on your Goodreads Shelves for a while
Childhood Reboot – Read a Choose-Your-Own-Adventure novel
Listen to Me – Listen to an Audiobook 

Poet at Heart: Rupi Kaurin Maitoa ja hunajaa. Kirjaa ei ole kirjastossani englanniksi, mutta luetaanpa sitten tämä viime vuosien erittäin suosittu runokirja vaikkakin käännöksenä

You Have a Lovely Accent: Esimerkiksi The Revenant. Käytännössä kaikki kirjat joista en saa käsiini alkuperäiskielistä teosta...

Read the World: Esimerkiksi A Gentleman's Guide to Vice and Virtue. Olisin voinut valita jotain eksoottisempaakin, mutta tbr olisi ollut liian täynnä.

High Noon: The Revenant

The Future is Bright: The Handmaid's Tale. En tiedä mihin aikaan kirja sijoittuu, mutta dystopiana se on nyt tarpeeksi tulevaisuudessa.

Eli yhteensä nämä 9 teosta:


  • Mackenzi Lee: A Gentleman’s Guide to Vice and Virtue (3 kohtaa)
  • Michael Punke: The Revenant (4 kohtaa)
  • Margaret Atwood: The Handmaid’s Tale (3 kohtaa)
  • J.D. Salinger: The Catcher in the Rye
  • Chris Cleave: Gold (Voittamaton) 
  • Jay Kristoff ja Amie Kaufman: Obsidio
  • Alison Bechdel: Fun Home
  • Anne Rice: Veren vangit
  • Rupi Kaur: Maitoa ja hunajaa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti