lauantai 22. joulukuuta 2018

Joitakin ensi vuodelta odottamiani kirjoja (talvi/kevät)

Vuosi on kohta lopussa, mutta en voi tietenkään vielä nimetä suosikkejani, sillä lukuaikaa on vielä! Sen sijaan ajattelin pohtia hieman vuonna 2019 ilmestyviä käännöksiä tai kokonaan uusia kirjoja, jotka haluaisin lukea. Osa kirjoista löytyi suomalaisten kustantajien katalogeja selaamalla, osa booktuben puolelta. Lista painottuu talveen ja kevääseen, sillä luonnollisesti niistä suurin osa on jo julki. Saatan tehdä myöhemmin keväällä/kesällä toisen postauksen vuoden loppupuoliskoslta.

Suomalaiset tietokirjat:


Katja Kokko: Kuulaan kaunis: Korealainen ihonhoito (04.02. Gummerus): Olen käyttänyt korealaisia ja japanilaisia ihonhoitotuotteita suunnilleen korealaisen rutiinin tapaan jo pari vuotta, joten olen innokas lukemaan, mitä sanottavaa tällä kirjoittajalla on aiheesta. Vuonna 2019 itse asiassa ilmestyy kaksikin k-beauty-aiheista kirjaa. Hieman kilpailua?

Virve Fredman: Täydellinen iho: opas korealaiseen ihonhoitoon (19.02. WSOY): Toinen k-beautykirja heti perään! Virve onkin hieman tuttu minulle Ostolakossa-bloginsa kautta. Olen tosiaan ennen lukenut Charlotte Chon tosi hyvän kirjan aiheesta, ja en ole muutenkaan aloittelija, joten en odota saavani paljon uutta tietoa aiheesta. Haluan kuitenkin mielenkiinnosta lukea tämänkin teoksen.

Rose-Marie Peake ja Outi Santavuori: Entiset heterot (15.04. Atena kustannus): Entiset heterot kertoo useamman heterosuhteessa eläneen ja lopulta oikean identiteettinsä löytäneen ihmisen tarinan. Tämä kirja kuuluu kategoriaan kirjoista, jotka kuulostavat kiinnostavilta, mutta en tiedä ehdinkö lukea sitä oikeasti. En varsinaisesti itse tarvitse mitään opaskirjaa aiheesta, joten toivon että kirjan ote on hieman yleisempi.

Mika Mäkeläinen: Kimlandia - Silminnäkijänä Pohjois-Korean kulisseissa (20.04. Atena kustannus): Nimensä mukaisesti kirja kertoo Pohjois-Koreasta ajankohtaista tietoa. Luin äskettäin toisen kirjan Pohjois-Koreasta, ja aihe on muutenkin mielestäni erittäin kiinnostava.

Mikko Toiviainen: WhatsApp elämä (25.04. WSOY): Kirja kaiketi koostuu jonkinlaisista WhatsApp-keskusteluista eri tubettajien ja muiden somevaikuttajien kanssa? Kirja voi mennä kornin lässytyksen puolelle hyvinkin helposti, mutta pidetään mieli avoimena ja toivotaan parasta. Kaiken lisäksi en edes oikeastaan seuraa suomitubea, joten katsotaan miten käy!


Suomalainen fiktio:


Vilja-Tuulia Huotarinen: Heistä tuli taiteilijoita (28.01. WSOY): Kirja kertoo 12 fiktiivistä kertomuksista oikeista suomalaisista tytöistä, joista lopulta tuli taiteilijoita. Heistä tuli taiteilijoita jatkanee vallitsevaa trendiä "tyttöjen (ja muiden) satukirjoista". Kirja kuulostaa inspiroivalta ja hieman erilaiselta kuin muut näkemäni vastaavat teokset.

Sini Helminen: Maan povessa (28.02. Myllylahti): Sini Helmisen esikoissarjan viimeinen osa on viimein (tai siis kohta) täällä. Kaiken kaikkiaan koen Väkiveriset ehkä hieman nuoremmille suunnattuna sarjana, mutta pidän niistä kyllä. Viimeisessä osassa näemme kaikki aiempien osien päähenkilöt uusiksi.

Anders Vacklin ja Aki Parhamaa: Glitch (18.04. Tammi): Luin peliaiheisen sarjan ekan osan Betan elokuussa, ja tykkäsin siitä tosi paljon. Harmillisesti jatkoa pitää odottaa vielä joitakin kuukausia, mutta toivon sen olevan yhtä koukuttava kuin edeltäjänsä.

Käännöskirjat:


Elizabeth Acevedo: Runoilija X (15.01. Karisto): Karisto jatkaa tosi ajankohtaisten ja kiinnostavien käännöskirjojen parissa tällä runomuodossa kerrotulla teoksella joka kertoo tytöstä, joka löytää lavarunouden ('slam poetry'). Hieman pelkään runojen suomikäännöksiä, mutta toisaalta Sarah Crossanin Yksi toimi myös suomeksi ihan hyvin.

Naomi Alderman: Voima (28.01. Gummerus): Voima kertoo maailmasta, jossa kaikki voima on yhtäkkiä naisilla. Olen nähnyt tätä kirjaa välillä englanninkielisessä kirjainternetissä, ja silloin sen alkupremissi on kiinnittänyt huomioni. Käännös kaiken lisäksi ilmestyy hyvin pian, joten kauaa ei tarvitse odotella.

Muut:


Mackenzi Leen nimetön Loki-kirja: Lisää outoja YA-versioita supersankareista, mutta tämä kiinnitti huomioni. En oikeastaan edes pidä supersankareista yleensä, mutta genderfluid/pan-Loki käy.

Rainbow Rowell: Wayward Son (2019, Wednesday Books): Carry Onin jatko-osa! Kaikki sormet ja varpaat jatkossa, että kirja tosiaankin ilmestyy vuoden 2019 puolella.

Mason Deaver: I Wish You All the Best (14.05. Push): Ennakkokehuja kerännyt kirja nonbinary-päähenkilöllä.

Jen Wilde: Going Off-Script (21.05. Swoon Reads): En ole vielä ehtinyt lukea Jen Wilden Queens of Geek -kirjaa, mutta hänen seuraava nörttiaiheinen kirjansa kiinnostaa myös.

Sarah Kuhn: I Love You So Mochi (28.5. Scholastic): Hieman inhoan kirjan nimeä, mutta jos se sattuisi ilmestymään vaikka kirjaston valikoimiin, lukisin sen Japani-aiheensa takia heti.

1 kommentti:

  1. hope you get to read all of them

    Merry Christmas!!

    May you enjoy a wonderful year ahead

    VastaaPoista